Zafír kedvezményes kártya


Változó világunkra, a nehéz gazdasági helyzetre és a közösségi összefogások egyre növekvő fontosságára reagálva fejlesztjük tovább a Zafír Egészségvédelmi Programot.

2013. elején útjára bocsátottuk a Zafír Kártyát, mely a következő előnyöket kínálja a közösség tagjainak:

- a kártya használóit 5-15%-os kedvezményre jogosítja a programban részt vevő szolgáltatóknál, mely kedvezmény igénybevételének módját a szolgáltató szabja meg,
- a kártyával rendelkezőknek a Zafír Program eseményeire kedvezményes belépést biztosítunk,
- a programban csak olyan szolgáltatók vehetnek részt, akiket a REGINA közössége már ismer és kipróbált, a rendszerben részt vevő szolgáltatók tehát a REGINA ajánlásával bírnak,
- ezek a szolgáltatók a többnyire a helyi közösség aktív tagjai is, így ha az egészségvédelemre szánt forintjainkat náluk költjük el, akkor a helyi közösséget, a helyi gazdaságot és a helyi vállalkozásokat is támogatjuk, amivel egyben közösségünk egészségéhez is hozzájárulunk.

A programban résztvevő szolgáltatók felé elvárásunk, hogy munkájukat, a gyógyítást, a szolgáltatásokat holisztikus szemlélettel végezzék, tevékenységeikkel hozzájárulnak az egyének jól-létéhez, az egészséges életmódra helyezzék a hangsúlyt, figyelembe véve az egyének és a közösség igényeit.


Csatlakozás a programhoz szolgáltatóként, felhasználóként.

2013. január 15., kedd

Kinesio Tape - Simonné Dienes Csilla

Szabaduljon meg tartósan vagy véglegesen egészségügyi problémájától egy mellékhatásoktól mentes, hatékony terápia segítségével!
Mi a kinesio taping?

A Kinezio Tape egy Japánban kifejlesztett, a szervezet öngyógyító folyamatait aktivizáló, gyógyszert nem tartalmazó, gyors és hatékony terápiás eljárás, melyet Kenzo Kase dolgozott ki. A masszázsok alkalmával többek közt az izmokat ingereljük, nyújtjuk, erősítjük, testhelyzeteket korrigáljuk. A Kinesio-taping abban segít, hogy ennek a korrigálásnak egy részét hosszabb időre is fenntartsuk. A tape felragasztást egy alapos vizsgálat, a bőr zsírtalanítása, az anyag méretre vágása és a fájdalommentes felragasztás követi.

„A Kinesio Tape olyan kezelés, amelyet a páciens hazavihet magával.”

A Kinesio Tape egy csúcsminőségű pamutanyag, vastagságát, súlyát és nyúlási tulajdonságait tekintve olyan, mint a bőr, hátoldalán 100%-os akril ragasztóréteggel bevonva. A Kinesio-taping egy mellékhatások nélküli 24 órás intenzív terápia. Nem tartalmaz gyógyszert - fájdalomcsillapítót, a bőr számára semleges, hatását kizárólag a felragasztás módja határozza meg.

Alapelv: Ha a bőrt az érintett területen a szalag felhelyezése előtt és közben megnyújtjuk, a bőr a felragasztott szalaggal együtt a nyugalmi állapotba való visszahelyezést követően hullámos bőrráncot képez. Ez a bőrránc-effektus képezi a Kinesio Tape módszer legfontosabb alapelvét.
A megemelés következtében fokozódik a nyirokképződés a kötőszövetben lévő nyirok-kapillárisaiban. Ezáltal a nyirokfolyadék egyszerűbben tud a nyirokrendszerbe visszajutni, csökken a nyomás a szövetközti térben így a bőr receptorok ingerlése csökken, a fájdalom enyhül, majd megszűnik.

A Kinesio Tape egyedülálló sajátossága, hogy akár 5-8 napig is a bőrön maradhat, a napi rutinban, a munkában, a sportolásban sem akadályoz, így folyamatosan fejtve ki jótékony hatását. Fürödni, akár úszni is lehet vele, csak ne dörzsöljük, lehetőleg hajszárítóval szárítsuk meg. Mellékhatásai nincsenek! Nagyon ritkán előfordulhat, hogy a ragasztóra allergiás reakció váltódik ki, ilyenkor a Tapinget eltávolítva a reakció is megszűnik. Ismeretlen okok miatt, szívbetegeknél előfordulhatnak csalánkiütésre emlékeztető bőrelváltozás, de a szalag eltávolításával megszűnnek.

Attól függően, hogy milyen hatást szeretnénk elérni a szalagot különböző technikával ragasztjuk fel:

a. Izom Tape-technika: fokozott vagy csökkent nyugalmi feszültség (Hypertonus, Hypotonus) ill. az izomzat sérülése esetén alkalmazzák. A Tape normalizálja a nyugalmi tónust, csökkenti a fájdalmat és növeli a teherbírást, ami gyorsítja a gyógyulást.

b. Szalag Tape-technika: sérülések, az inak és szalagok túlterhelése esetén alkalmazzák. Tehermentesít, fájdalmat csökkent és növeli a teherbírást, ami gyorsítja a gyógyulást.

c. Korrigáló Tape-technika: különféle funkcionális korrekciók és fasciakorrekció, letapadások esetén alkalmazzák. Pl. patella-korrekció esetén, javítja a hibás helyzetet, ez által csökkenti a fájdalmat.

d. Nyirok Tape-technika: a nyirokáramlás zavarai esetén alkalmazzák. A Tape megemeli a bőrt, így megnöveli a bőr és a bőr alatti szövetek közti teret, ezért a felgyülemlett szövetközti folyadék könnyebben a nyirokrendszerbe áramlik. A szalag - a viselése idején - gondoskodik a nyirokfolyadék gyors és folyamatos áramlásáról a megfelelő irányba.

Hatásai:

izomzat túlterheléséből eredő fájdalom csökkentése
szövetek sérüléséből fakadó gyulladások, duzzanatok, és fájdalmak csökkentése
az ízületek működését javítja, segíti (izomegyensúly felborulása esetén, az izomtónus befolyásolásával, szalagsérülés esetén az ízület stabilizálásával.)
keringésjavító hatása van
csökkenti a gyulladást: a gyulladás miatt kialakult vizenyő csökken, ezáltal csökken a fájdalom
hegkezelés esetén segít megakadályozni a heg letapadását.
stimulálja a nyirokkeringést.

Javallat:

a sport területén (sportsérülések- funkcionális problémák megoldására)
különböző izomhúzódások, izomzúzódások esetén
ízületek rándulása, részleges szalagsérülések esetén
bevérzések, ízületi folyadékgyülemek oldásában
fokozott izomtónus, izomgörcsök oldására, fájdalomcsillapításra
ízületi-, íngyulladások esetén
Ízületi instabilitás-, mozgásbeszűkülés
a nyirokkeringés problémája esetén (pl.: ödémáknál)
műtéteket követő heggyógyulás és izomerősítésre
háti, nyaki és ágyéki gerinctáji fájdalmak, húzódások: rossz tartás, rossz mozdulat, stressz következtében kialakult fokozott izomtónus, izomgörcs
gerinc sérv
Hanyag testtartás, Scheuermann betegség, gerincferdülés
térdtáji fájdalmak (térdkalács-fájdalom, szalagsérülések): közvetlen sérülés, sport- ill. baleset kapcsán, vagy régóta fennálló járási panaszoknál
a comb hátsó felszínén lévő nagy izomcsoport húzódása, sérülése (Hamstring-sérülés; csökkent izomerő és fájdalom jellemzi)
bokatáji sérülések: rándulás, húzódás, zúzódás, az ízületi duzzanat és fájdalom csökkentésében.
Achilles-ín gyulladás: fokozott terhelés hatására kialakuló gyulladás az Achilles-ín, sarok-, és vádlitájékon.
talpi fascia gyulladása: a talp hátsó, középső harmadában jelentkező nyomásérzékenység , fájdalom
reumatológiai kórképek (pl.: PHS/ Periarthritis HumeroScapularis*, Artrosis, Reumatoid Arthritis, stb.)
teniszkönyök, golfkönyök (Epicondylitis): a könyök külső ill. belső oldalán jelentkező jellegzetes fájdalom, izomgyengeség, mely az alkarba is sugározhat.
ínhüvelygyulladás, húzódások a kézen és ujjakon: megerőltetés következtében kialakult fájdalom, izomgyengeség.
a terhesség alatt jelentkező hát- és lábfájdalmakra és az egyéb mozgásszervi panaszokra
* A váll rotátor köpeny szindrómája, instabilitása, közvetlen sérülés, vagy megerőltetés következtében jön létre. A vállízületet körbevevő izmok gyengesége, fájdalma, mozgáskorlátozottság jellemzi.

Ellenjavallat: *

nyílt sebek
még meg nem gyógyult hegek
pergament szerű bőr vagy pikkelysömör esetén.
a terhesség első három hónapjában
ismert akril-allergia
Minden felhelyezés előtt feltétlenül tisztázni kell, hogy a beteg vett-e be antikoaguláns gyógyszert.
kisebb bevérzések a bőrben hatással lehetnek a kinesio tape bőrt megemelő tulajdonságára

*A mai napig nincsenek ismert mellékhatásai. Mindazonáltal a következő problémák esetén a Kinezio Taping használatát mellőzni kell. Minden felhelyezés előtt feltétlenül tisztázni kell, hogy a beteg vett-e be antikoaguláns gyógyszert.

A szolgáltatás ára: 2500 Ft-tól vehető igénybe (ebben a munkadíj 1500 Ft)
- 10% kedvezmény a Zafír Kártyások részére
Simonné Dienes Csilla
0670/333 5478, csilla.dienes@gmail.com
Gödöllő, Munkácsy utca 21.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése